ПРОТИДІЯ ФЛЕШ-ДЗВІНКАМ У МЕРЕЖАХ 4G ТА 5G ЗА ДОПОМОГОЮ ІННОВАЦІЙНИХ МЕТОДІВ ВИЯВЛЕННЯ ТА БЛОКУВАННЯ - Ветошко , Іван Петрович (Збірник матеріалів Міжнародної науково-технічної конференції «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ», 2025)
Досліджено методи виявлення та блокування Flash-дзвінків у мобільних мережах 4G та 5G. Проаналізовано параметри сигналів, поведінкові аномалії трафіку та алгоритми машинного навчання. Встановлено, що поєднання ШІ-аналітики, аналізу часу встановлення виклику та моніторингу заголовків SIP/SDP підвищує ефективність виявлення. Запропоновані рішення зменшують вплив нелегітимного трафіку за рахунок оптимізації захисту мереж сигналізації.