ПІДВИЩЕННЯ ДОСТУПНОСТІ VOIP-СИСТЕМ - Приймак , Сергій Олександрович; Кравчук, Сергій Олександрович (Збірник матеріалів Міжнародної науково-технічної конференції «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ», 2025)
Постійне прагнення отримати якісний голосовий трафік через пакетні мережі, зокрема мережі IP, викликає високий інтерес серед розробників до вдосконалення технології Voice over IP (VoIP). Ця технологія передбачає, що виклики здійснюються через мережу передачі даних Інтернет-протоколу замість традиційної комутованої телефонної мережі загального користування (PSTN).