ДОСЛІДЖЕННЯ ДИНАМІКИ ПОКАЗНИКІВ ОБСЛУГОВУВАННЯ В СМО ІЗ САМОПОДІБНИМ ТРАФІКОМ - Уривський, Леонід Олександрович; Криклива, Анастасія Владиславівна (Збірник матеріалів Міжнародної науково-технічної конференції «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ», 2022)
Новою тенденцією моделювання СМО в останні роки стала дослідження систем не з незалежними потоками заявок (як при використанні традиційної Пуассонівської моделі), а при допущення про корельованість потоків в загальному трафіку. Цей випадок класифікується як самоподібність трафіку.