СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТЕХНОЛОГІЙ ІНТЕРНЕТУ РЕЧЕЙ - Осипчук , Сергій Олександрович (Збірник матеріалів Міжнародної науково-технічної конференції «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ», 2022)
У доповіді увагу зосереджено на глобальній цифровізації та застосунках технологій Інтернету речей (ІоТ) у сучасному світі. Представлено триєдину концепцію ІоТ, розглянуто архітектуру систем ІоТ, та проаналізовано інформаційні, комунікаційні і безпекові компоненти систем ІоТ. Проаналізовано технологічні складнощі, ризики, та слабкі місця при реалізації систем IoT. Наведено аспекти бізнес-компоненти систем ІоТ, сфери застосування ІоТ, та потреби впровадження IoT в Україні. Наведено кілька прикладів трансформації бізнесу на основі застосування технологій ІоТ.