ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ МЕТОДІВ СТИСКУ ДАНИХ В БЕЗПРОВОДОВИХ СЕНСОРНИХ МЕРЕЖАХ - Третяк, Артем Вікторович; Лисенко, Олександр Іванович (Збірник матеріалів Міжнародної науково-технічної конференції «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ», 2024)
Cтаття аналізує різні методи стиснення даних, що використовуються в бездротових сенсорних мережах. Розглядаються чотири основні категорії: стиснення на основі рядків, на основі зображень, кодування розподіленого джерела та стиснуте зондування. Порівняння цих методів за можливістю відновлення даних, без втрат або з втратами. Наводяться алгоритми в кожній категорії, пояснюється їх принцип дії.