АРГУМЕНТАЦІЯ ПОЄДНАННЯ БПЛА ТА БСМ ДЛЯ ДИСТАНЦІЙНОГО ЗОНДУВАННЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ РЕЧОВИН - Карпенко, Микола Ігорович; Чумаченко, Сергій Миколайович; Мошенський, Андрій Олександрович (Збірник матеріалів Міжнародної науково-технічної конференції «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ», 2024)
Дистанційне виявлення небезпечних речовин покладено на війська РХБЗ. Виділяють радіаційну, хімічну та біологічну розвідки. Кожна з них проводиться по-своєму та має власний набір методів та засобів щодо виявлення та розпізнавання небезпеки. Радіаційна та хімічні розвідки проводяться як наземно, так і в повітрі. Наземний тип розвідки передбачає наявність засобів виявлення та розпізнавання. Більшість із цих засобів є старими зразками радянських часів.