ОГЛЯДОВИЙ АНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЙ КОНТЕЙНЕРИЗАЦІЇ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ У ГЕТЕРОГЕННОМУ СЕРЕДОВИЩІ ІЗ ДИНАМІЧНОЮ АРХІТЕКТУРОЮ - Шелест, Єгор Володимирович; Педан, Станіслав Ігорович; Алєксєєв, Микола Олександрович (Збірник матеріалів Міжнародної науково-технічної конференції «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ», 2024)
Робота присвячена актуальній проблемі ефективного використання обчислювальних ресурсів комп’ютерних кластерів для виконання контейнеризованих програм. Існує багато технологій контейнеризації і виконання контейнеризованих програм у кластерному середовищі, але всі вони орієнтовані на виконання у обчислювальних середовищах з групами однотипних робочих обчислювальних вузлів, кількість і конфігурація яких є переважно незмінними впродовж всього періоду роботи кластера. На теперішній час не існує комплексного аналізу щодо можливості використання таких технологій у гетерогенному середовищі з динамічною архітектурою із залученням обчислювальних пристроїв персональних або загального користування. Для вирішення цієї проблеми в даній роботі запропоновані критерії порівняння та проведений оглядовий аналіз існуючих технологій контейнеризації із використанням методів експертних оцінок.