АНАЛІЗ ПІДХОДІВ ДО КЛАСТЕРИЗАЦІЇ В БЕЗПРОВОДОВИХ СЕНСОРНИХ МЕРЕЖАХ - Насвіт, Юрій Олексійович (Збірник матеріалів Міжнародної науково-технічної конференції «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ», 2023)
У цій статті описано, що кластеризація є важливою областю досліджень. Кластеризація є найвідомішим методом управління топологією в WSN (Wireless Sensor Network), групуючи вузли для керування ними та/або виконання різних завдань у розподілений спосіб. Цей документ містить інформацію про етап кластеризації: способи створення кластерів.