ПІДХОДИ ЩОДО РОЗРОБКИ РЕКОМЕНДАЦІЙ ПО ВИБОРУ ВИДУ ЛІНІЙНОГО СИГНАЛУ В МЕРЕЖАХ ДОСТУПУ SHDSL - Носков, Вячеслав Іванович (Збірник матеріалів Міжнародної науково-технічної конференції «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ», 2020)
У мережах доступу, що у якості середовища передачі використовують мідний кабель, є поширеною технологія SHDSL. Сучасне обладнання SHDSL має можливість при конфігуруванні вибирати різни варіанти лінійного сигналу виду РАМ, від ТС-РАМ16 до ТС-РАМ128. Тому актуальною задачею є розробка рекомендацій щодо вибору виду модуляції. Деякі підходи до вирішення цієї задачі наведені у даній доповіді. Approaches concerning the recommendation for choosing of the line signal type in SHDSL access networks In access networks based on copper cable, SHDSL technology is widely used. SHDSL equipment has the possibility to choose PAM line signal with different constellation. However, in existing manual you do not find clear rules concerning the choosing of line signal depending of conditions for using the equipment. This report is devoted to finding the approaches for such recommendations.